Smażę i jak już są gotowe zaczynam jeść, coś mi jednak po pierwszym gryzie ciężko wchodzi panierka, za bardzo nasiąknięta tłuszczem, zdejmują ją zatem z fileta i....
...i patrzcie sami. Ilość grubej, tłustej panierki (tłuszcz i puste węglowodany) powala jak na zaledwie 2 kotlety rybne.
To samo zresztą jest w różnych barach, czy smażalniach jak zamówisz rybę - więcej panierki niż ryby. Zdrowe na pewno to nie jest!
Co Ty o tym myślisz? Skomentuj!
wychodzi na to, że jedyna dobra żywność, to ta, którą sam przygotujesz ;-)
OdpowiedzUsuń1kg filetu z łososia kosztuje przeciętnie 38zl. 400g kosztowałoby ponad 15zł. Ty zapłaciłeś 8zł. Sama cena daje do myślenia ;)
OdpowiedzUsuńMniemam, że łososia w tych kotletach prawie nie było, a zapłacić 8zł za bułkę tartą to ździerstwo! ;P