Kawa miodowo-cynamonowa
Składniki:
3/4 szklanki naparu kawy palonej1/2 łyżeczki cynamonu do zaparzenia z kawą
1/4 szklanki) mleka
2 łyżeczki miodu
Przygotowanie:
Kawę wymieszać z cynamonem i przygotować w ekspresie przelewowym, kafetierce lub filterku ręcznym, z zachowaniem proporcji 3 czubate łyżeczki kawy na 1 szklankę.Mleko podgrzać do temperatury ok. 80ºC. Do szklanki wlać miód, mleko, a następnie delikatnie wlać kawę, aby utworzyły się warstwy.
Kawa Carmen Electra
3 czubate łyżeczki kawy mielonej
1 szklanka wody
5 rozbitych lub grubo zmielonych ziaren pieprzu
Przygotowanie:
Nad wyraz proste. Zagotowaną (a nie parzoną) kawę przelać do czystej filiżanki, szklanki lub do kubka (do wyboru). Wrzucić rozgniecione ziarenka pieprzu. Jak ktoś lubi to może sobie delikatnie osłodzić.
Kawa kokosowa
Składniki:
3/4 szklanki mocnego naparu z kawy
1/5 szklanki syropu kokosowego
mleko i cukier (jeśli syrop jest niesłodzony)
Przygotowanie:
Najpierw do szklanki wlać syrop. Później uzupełnić gorącą kawą i GORĄCYM mlekiem
Smacznego!
P.S. Przepisy zawdzięczam Romanowi. Dziękuję!
Zobacz też pierwszą część wpisu:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz