Dzisiejszy wpis robię w pobliskiej pierogarni, w krótkiej przerwie w pracy, chciałem Wam już dawno pokazać jeden patent - dla niektórych może niezbyt odkrywczy - dla mnie natomiast to jest zupełnie nowe spojrzenie na pierogi.
Danie było dla mnie na pewno inspirujące i zaskakujące, kiedy pierwszy raz się z nim zetknąłem.
Pierogi z kaszą gryczaną, grzybami leśnymi i smażoną cebulką. To wszystko. Proste i genialne.
Kasza gryczana to według mnie znakomite wypełnienie/farsz do różnych potraw. Samemu nie tak dawno robiłem z niej kotlety mielone...
Polecam spróbować!
Ja odkryłem ich smak w dzieciństwie. Gryka z grzybami to jeden z moich ulubionuch wsadów do poerogów. Pierogi to najlepszy tester dla kucharza i knajpy.Jeśli one są do d..., skreślam lokal.
OdpowiedzUsuńponoć jeszcze rosół jest dobrym testerem... jaki rosół taka reszta kuchni
Usuńw przypadku typowej kuchni staropolskiej powiedziałbym, że żurek jest ważny... dobry żurek - dobra reszta